Şerife İNCİ EREN

Nazilli'de doğan Şerife İnci Eren ilk, orta ve lise eğitimini İzmir Özel Çamlaraltı Lisesi'nde tamamladı. ABD Rider University’de üniversite hayatına başlayan Eren, Boğaziçi Üniversitesi, İşletme ve Eğitim bölümlerinden mezun oldu.

İş yaşamına Jantaş A.Ş.’de başlayan Eren; finans, dış ticaret, insan kaynakları ve halkla ilişkilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yaptı. Daha sonra İnci Holding şirketlerinden Cidaş A.Ş. ve İnci Sigorta Ltd. Şirketi'nin Genel Müdürlük görevlerini üstlendi. İnci Akü ve İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Aile Konseyi ve Aile Meclis Başkanlığı ve Üyeliği görevlerini de yapmış olan Eren, hâlâ Cevdet İnci Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır.

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) / 2012 yılı dönemi toplantı başkanlığı ve Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER)’nin kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmıştır. Hâlâ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ve Uluslararası FBN (Family Business Network) organizasyonunda Yönetim Kurulu Üyesidir. Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESIAD), Boğaziçi Mezunları Derneği (BÜMED), Atatürkçü Düşünce Derneği / Konak,  Kültürpark Tenis Kulübü, Göztepe Soroptimist Kulübü ve Türk Amerikan Dernekleri’nin (TAD) de üyesi ve “Herkese Kitap Vakfı” kurucu üyelerindendir.

İki ayrı kitap okuma grup üyesi olup tenis, yüzme, kayak ve trekking en sevdiği sporlardır. Doğa fotoğrafı çekmek hobileri arasındadır. 2000 yılında Dünya Gazetesi “Yılın Başarılı İş Kadınları” ödülünü, 2008 Lions Kulüpleri “Melvin Jones Dostluk” büyük ödülünü, Özel Çamlaraltı Lisesi’nin “Kentimizde Cumhuriyet’e Sahip Çıkanlar” ödülünü ve Kültürpark Tenis Kulübü’nün “İzmir‘den topluma uzanan 5 kadın Eli” ödüllerini almıştır.

Şerife İnci Eren, Pakistan İzmir Fahri Konsolosu, makine yüksek mühendisi, iş insanı Cahit Yaşar Eren ile evli olup, bir kız, bir erkek ve üç torun sahibidir. İngilizce bilmektedir.