Gezici Kütüphane

İnci Vakfı Gezici Kütüphanesi, okuma alışkanlığında dünya standartlarına yaklaşabilmenin küçük yaşlarda sağlanan imkanlarla ilgili olduğu bilinciyle, Vakıf Başkanı Şerife İnci Eren önderliğinde, Nisan 2015'te hayata geçirildi. Proje, İl Milli Eğitim ve İl Kültür-Turizm Müdürlükleri iş birliğinde  geliştirilerek  sosyal sorumluluk bilincine sahip destekçileri sayesinde hayat buldu. Proje İzmir’in imkanları kısıtlı bölgelerindeki ilköğretim çağı öğrencilerine ve okullarına, İnci Vakfı Gezici Kütüphanesi aracılığıyla; çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırılması, çocuk yazarlar ile öğrencileri buluşturmak, çeşitli atölyeler düzenleyerek çocukların dil gelişimlerini desteklemek, çocukların hayal dünyalarının ve yaratıcılıklarının geliştirilip özgür düşünceli bireyler olarak yetiştirilmesine katkıda bulunmak gibi hedeflerle yola çıkmıştır.
Anadolu Isuzu Otomotiv San. Tic. A.Ş. nin tahsis ettiği araç ve Bornova İlçe Halk Kütüphanesi’nin sağladığı 3000 kitaplık derme ve kütüphane görevlisi, Gezici Kütüphane projesine çok büyük katkı sağlamıştır.

Gezici Kütüphane Yolda

Ocak 2019 tarihine kadar toplamda 21 okula düzenli ziyaretler gerçekleştirilmiş, yaz ve sömestr dönemlerinde ilçe meydanlarında tanıtımlar ve farklı yaz kampları ile ortaklaşa çalışmalar yapılmıştır.

96.694 kişi 33.636 Kitap

Tüm bu çalışmalarda şimdiye kadar
96694 yeni kişiye ulaşılmış toplamda 33636 adet kitap ödünç verilmiştir.

Gezici Kütüphane'ye destek vermek ister misiniz?

BAĞIŞ YAPMAK İSTİYORUM

Projede Gönüllü Olmak ister misiniz?

GÖNÜLLÜ OLMAK İSTİYORUM