Mezun Bursiyerimiz Betül'den Haberler :)

Seni yakında tanıyabilir miyiz? 
Merhaba ben Betül, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Temmuz ayında mezun oldum. Eylül ayından itibaren NetSparker isimli firmada Jr. Yazılım Geliştirici olarak çalışmaya başladım.
2. İnci Vakfı ile tanışma hikayen nasıl başladı? Burslarından / Projelerinden nasıl haberdar oldun?
Üniversite 3. Sınıfta aslında ara dönemde başladı İnci Vakfı ile tanışmam. Okulumuzdan gelen burs ilanı mesajı ile ilk olarak vakfı araştırmaya başladım. Bu süreçte yapılan güzel çalışmaların bir kısmını da görmüş oldum.
3. Vakfımızla tanışmadan önce hayallerin neydi? Vakıf sana geleceğin için nasıl destek oldu? Farklı bir deneyim/görüş kazandırdı mı?
Bazen kısa vadeli, bazen uzun vadeli hayallerim hep oldu. Bazen hayallerimde dünyanın farklı köşelerinde geziyordum, bazen mesleki başarılarımı kutluyordum. Tüm bunlar gerçekten hayatımın uzun bir dönemi boyunca gerçek olabileceğine inancımın çok az olduğu hayallerimdendi. İnci Vakfı ile tanıştıktan sonra hayallerim değişmedi yine aynı hayalleri kuruyordum ancak hayallerim artık gerçekleşebileceğine inandığım hedeflere dönüşmüştü. İnci Vakfı ile hikayemin başlangıcı benim gözümde gerçekten derinden hissettiğim bir şanstı. Ve yine hikayemin devamı da güzel tesadüflerle geldi. Tüm bu denk gelişler, bazen kendi keşkelerimin gerçekleşmesi bazen de vakıf sayesinde tanıdığım hikayelerdeki büyük başarılar, hayalini kurduğum şeylerin gözümdeki imkansız etiketini kaldırdı. Hayallerime inancım artmıştı. Bu inanç beni, en azından günün sonunda yapamadım değil, hayalime bu kadar yaklaştım demeye iten bir güce dönüştü.
4. Hayallerini hedefe dönüştürürken seni en çok zorlayan, işine yarayan ve kolaylaştıran neydi?
Şüphesiz kurduğum hayallerin gerçekliğine inanmak benim için en zor kısımdı. Hayaller hep ulaşılamayacak kadar mükemmel görünür. Ben burada vakıf aracılığı ile de bulunduğum veya gözlemlediğim sosyal sorumluluk projelerinde birçok mükemmel hikayeye şahit oldum. Gerçekleşen birçok mucize vardı. Tüm bunlar hayallerimin artık birer hedef olmasını kolaylaştırdı.
5. Hayallerini ve hedeflerini nasıl gerçekleştirdin/gerçekleştiriyorsun? Bunlara ulaşmak için hareketin ne oldu? Bir adım sonraki hareketin ne olacak?
Hayallerim yada hedeflerim doğrultusunda sorumluluk almak, konfor alanımdan uzaklaşmak bazen çok zorlayıcı olabilse de aslında kilit nokta pes etmemek oluyor işte bu noktada tetikleyici etken, hayallerime veya hedeflerimin gerçekleşeceğine
olan inancım oldu. Benim üniversite hayatım boyunca hayalim mezuniyet sonrası herkesin hayal edeceği gibi kariyerime başarılı sayabileceğim bir noktada başlamaktı.
Bunun için her yıl elimden gelebilecek aksiyonları belirledim. Mesleki bilgimin henüz gelişmediği ilk yıllarda sosyal aktivitelerde bulunarak bu yeteneklerimi geliştirmeye vakit ayırdım. İlerleyen zamanlarda teknik olarak kendimi geliştirmeye başladım. Yeni deneyimlere her zaman açık olmaya ve değerlendirmeye çalıştım.
Bir sonraki adımım mesleki olarak öncelikle yeni sayılabileceğim siber güvenlik alanındaki okumalarımı artırarak bu konuda bir bilgi birikimi yakalamak olacak.
6. Vakfımız bünyesinde / aracılığıyla deneyimlediğin sosyal sorumluluk &gönüllülük kavramının hayatına etkisi neler oldu?
Öncelikle bu sayede çok güzel insanlarla tanıştım, arkadaş oldum. Birlikte ortak bir amaç için gönüllü olarak çalışmak ve üstelik sonunda dahil olduğun topluma fayda sağlamak, paylaşılan mutluluğa ortak olmak gibi tarifi pek de kolay olmayan duygular ile gönüllülük gerektiren projelerin aslında insana nasıl büyük bir sorumluluk bilinci kazandırdığını da bizzat görmüş oldum.
7. Vakfımızın bundan sonraki proje ve faaliyetleri için önerilerin nelerdir?
İnci Vakfı’nda, dahil olduğum süre boyunca ne kadar dinamik bir yapı olduğunu yakından görme fırsatım olduğu için bu yapıya uygun olacak şekilde yeni teknolojilerle (discord, youtube vb.) ihtiyaçlara yönelik kayıtlı eğitimlerin düzenlenmesi aklıma gelen ilk öneri. Böylece gençlerle daha da hızlı etkileşim yakalanabileceğini düşünüyorum.
8. Yeni mezunlara / yeni üniversiteye başlayanlara önerin neler olur?
Genç arkadaşlarıma ilk tavsiyem öncelikle başaracaklarına dair inançlarını kaybetmemeleri olurdu. Ayrıca iletişimin günümüzde çok büyük bir araç olduğunu söyleyebilirim. Bu konudaki becerilerini geliştirmelerinin de çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bir de hayal ettikleri şey her ne ise risk almaktan korkmamalarını önereceğim, olabilecek en kötü senaryoda aslında hayaliniz için denemiş olacaksınız. Gerçekte hepimiz benzer yollardan geçiyoruz, İnci Vakfı’nda yalnız olmadığınızı hissedeceğinize, güzel insanlarla harika deneyimler biriktireceğinize inanıyorum.