Gençlere Gelecek Kampanyası

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve 11 ili etkileyen depremde çok sayıda vatandaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık, yaşıyoruz.

Bu doğal afetten doğrudan etkilenen öğrenci sayısının yaklaşık 3,5 milyon olduğu tahmin ediliyor. Üniversitelerde açık öğretim hariç örgün eğitimdeki 4 milyon 187 bin öğrenciden 376 bin 770'inin depremin etkilediği 11 ilde okuduğu ve 299 bin 397 önlisans ve lisans düzeyinde öğrencinin de ikametgahının bu illerde olduğu ancak farklı yerlerde okudukları açıklandı. Bu verilerle birlikte yaklaşık 676 bin öğrencinin depremden doğrudan veya dolaylı olarak etkilendiğini görüyoruz. Çalışmamız kapsamında deprem bölgesinde yaşayan, okuyan veya ailesi depremden etkilenen öğrencilere ve ailelerine bir can suyu olma niyetindeyiz.

Bunun uzun soluklu bir ihtiyaca dayalı olduğunun da bilinciyle ilk vadede tek seferlik bir yardımla öğrencilerimizle olan temasımızı başlatmayı hedefliyoruz.

Ülkemizin uzun vadede sosyal ve ekonomik yönlerden kalkınabilmesi, gençlerimizin topluma fayda sağlayan bireyler olarak yetişmeleri ve en donanımlı şekilde istihdama katılmaları ile mümkün olacaktır. Yaşlarının çok ötesinde zorlu bir deneyim yaşayan gençlerimize refah içerisinde bir gelecek hazırlayarak onları cesaretlendirecek, umut aşılayacak olanlar bizleriz.   

Bağışlarınızın ardında ne kadar büyük bir bireysel çabanız olduğunun bilincindeyiz. Emeklerinizin değerini bilerek, ihtiyaç sahiplerini belirlerken detaylı bilgi almaya dikkat ediyoruz. İnci Vakfı olarak bağışlarınızın üzerine nasıl bir artı katkı koyabileceğimizi de göz önünde bulundurarak programlarımızı şekillendiriyoruz. Böylece toplam faydayı çoğaltarak öğrencilerimize ulaştırabiliyoruz. 

Tüm öğrencilerin eğitim hayatlarına devam etmelerini, iyi olma hallerini önemsiyoruz ve sizleri de bu yolculuğa davet ediyoruz.

GENÇLERE GELECEK – Kampanyamız kapsamında ilk aşamada aramıza katılacak 200 yeni öğrencimize 4 aylık üniversite burs bedeli olan 5000 TL’yi tek seferde ve önden sunmayı hedefliyoruz.  

1.000.000 TL hedefimize ulaşmamız için sizler de aşağıdaki bağış hesabı veya link aracılığıyla 14 Nisan 2023 tarihine kadar ister bir öğrencinin desteğini sahiplenebilir ister “tek seferlik” veya “düzenli” bağışçımız olarak istediğiniz tutarda katkıda bulunabilirsiniz. (Minimum 100 TL)

Bağış Yöntemi:

  • Havale / EFT ile açıklama kısmına “Gençlere Gelecek” yazarak aşağıdaki hesap numarasına bağışta bulunabilirsiniz.

Cevdet İnci Eğitim Vakfı

Gaziemir VD. 206 054 6254

İş Bankası Ege Kurumsal Şubesi

Hesap Numarası (3399) 0033360

Iban: TR73 0006 4000 0013 3990 0333 60

(Bu altyapı komisyon kestiği için önceliğimiz Havale/EFT ile bağışın yapılmasıdır.)

Kimlere Destek Olacağız?

İnci Vakfı olarak Microfon.co ile iş birliğinde olduğumuz “Eğitim Seferberliği” kapsamında, Türkiye’nin depremden etkilenen 11 ilindeki, üniversite öğrencileri başvuruları arasından aşağıdaki kriterleri sağlayanlar bu destek kapsamında olacaktır.

  • Deprem bölgesinde yaşayan,
  • Deprem bölgesinde okuyan,
  • Ailesi deprem bölgesinde ikamet eden ve ailesi veya kendisi afetten etkilenen,
  • Öğrencinin ve/ya Ailesinin ikamet evi belediye veya e-devletten belgelenmesi koşuluyla Ağır Hasarlı olanlar önceliklendirilecektir,
  • Öncelikli olarak öğrencinin anne ve/ya babasının işsizlik durumu olanlar,
  • Öncelikli olarak Türkiye içerisinde bir devlet üniversitesinde aşağıdaki bölümlerde okuyanlar:

Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Matematik, Mekatronik, Otomasyon Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Elektronik, İstatistik, Veri Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği